Nieuws - First Lego League

De kinderen van groep 7/8 van CBS Immanuel hebben op zaterdag 9 december 2017 meegedaan met de FIRST LEGO League (FLL). Dit is een wedstrijd die de kinderen uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Het thema van dit jaar is HYDRO DYNAMICS en de kinderen leren daarbij van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren.

Kinderen van 9 tot 16 jaar uit meer dan 80 landen spetteren tijdens deze Challenge. Welke mogelijkheden zijn er als we begrijpen wat er gebeurt met ons water? De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Groep 7/8 heeft een probleem uit de praktijk gekozen dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Zaterdag 9 december was de presentaties van de teams op het Liudger in Drachten. Hieronder kunt het verslag van de kinderen lezen:

Wij zijn de Wetter spetters! Wij hebben de afgelopen maanden meegedaan aan de first lego league (FLL). Dit is een wedstrijd waar veel basisscholen en voortgezet onderwijsscholen aan meedoen. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen. Een presentatiewedstrijd en een programmeerwedstrijd. De projectgroep presentatie bestaat uit Willie, Famke, Laura, Hille, Thijs en Maike. De programmeergroep bestaat uit Peet, Kevin, Marc en Teade Marten. De projectgroep heeft onderzoek gedaan naar de ouderwetse regenton en heeft gekeken naar de mogelijkheden die regenwater ons kan bieden. Want regenwater kun je dan wel niet drinken, je kunt er wel nuttige dingen mee doen. Hiervoor hoeft het regenwater niet eens gezuiverd te worden. De projectgroep heeft alle resultaten van hun onderzoek verwerkt in een toneelstukje en deze gepresenteerd bij de officiële regiofinale van de FLL in Drachten. De groep sleepte de eerste prijs binnen met de presentatiewedstrijd. De programmeergroep heeft zich beziggehouden met het programmeren van een legorobot (de EV3). Na veel programmeren en missies die deze groep moest voltooien, zijn ze helaas niet in de prijzen gevallen. Wel hebben ze er erg veel van geleerd. Als team meedoen en samenwerken!

Geplaatst op: 09 December 2017